Maling kan give din renoverede trappe det sidste pift

Trappe der er blevet malet
Maling kan give din renoverede trappe det sidste pift
Henrik Andersen
-
04/09/2022
-

Har du netop renoveret din trappe? Måske har du fået en professionel tømrer eller snedker til det. Uanset om du selv har gjort det, eller om du har hyret en professionel, kan du give den det sidste pift med et lag maling. Få gode råd her.

Hvorfor male trappen?

Der er mange gode grunde til, at du bør male din trappe. Først og fremmest skal du selvfølgelig ikke bare male den for at gøre det. Du skal male den, hvis det bidrager med et smukt udtryk, som matcher den øvrige stil i dit hjem. Hvis du har en ældre trappe, men du ikke vil betale for renovering af trapper, kan du med fordel også give den et lag maling.

Når du maler trappen, kan du give den nyt liv, og den vil fremstå langt pænere, end det var tilfældet før. Med maling har du nemlig mulighed for at dække eventuel slitage, men du kan også bare male den, hvis du synes, at den trænger til et friskt pust, som passer bedre til dit hjem end den nuværende farve.

Hvordan maler jeg trappen?

Hvis du planlægger at pifte dine gamle trappetrin op, er det vigtigt, at du vælger den rigtige maling. Her skal du først og fremmest være opmærksom på, hvilket materiale trappen er lavet af. Er den lavet af træ, skal du bruge en god gang træmaling til at male den. Du kan finde billige priser på maling hos Billigste-maling.dk.

Du skal starte med at slibe trappetrinene grundigt, så de har en ensartet og glat overflade. Efterfølgende skal du vaske dem grundigt med en grundrens – og her kan du med fordel grunde trinene efterfølgende. Brug en god grundmaling og sørg for at spartle eventuelle småskader, inden du giver trappen et lag maling.

Vælg en slidstærk træmaling, når du maler trappen. Det sikrer, at malingen ikke begynder at skalle af. Her kan det altså være en fornuftig løsning at vælge en træmaling, som ikke er den billigste. Når du har malet trappen, bør du lade den ‘hvile’ i omkring to uger, inden du tager den i brug, hvis det er muligt.

Hvilke farver skal jeg vælge?

Når du skal male trappen, er det naturligvis også væsentligt, at du vælger en farve, som matcher den øvrige indretning i boligen. Du kan vælge en kontrastfarve, hvis du gerne vil have, at trappen er synlig og skiller sig ud fra resten af rummet. Vil du hellere have, at den træder i baggrunden, kan du i stedet vælge en mere anonym farve.

Det kan være en god idé at male et enkelt trin ad gangen i nogle forskellige farver, hvis du er i tvivl om, hvilken farve der er den bedste til netop din trappe. Det giver dig mulighed for at få en fornemmelse af det endelige resultat, så du ikke ender med at male trappen i en farve, som ikke passer til din bolig.

Copyright 2024 - Pilanto Aps