Er det bedst at renovere eller at købe en ny trappe?

Trappe i huset
Er det bedst at renovere eller at købe en ny trappe?
Henrik Andersen
-
07/11/2022
-

Trappen udgør et vigtigt element i hjemmet, da det er trappen, som forbinder de forskellige etager med hinanden. Derfor er det også essentielt, at trappen er i god stand og fungerer, som den skal. Men kan det så bedst betale sig at renovere eller købe en ny trappen? Her følger en række gode råd.

Trappen skal være i god stand

Der er stor risiko forbundet med en trappe, som ikke fungerer, som den skal. Det betyder, at trappen skal være nem at komme op og ned af, samtidig med at der skal være et gelænder, som man kan holde fast i, så man ikke mister balancen. Derfor er det også essentielt, at du får repareret eller udskiftet din trappe, hvis den ikke længere fungerer, som den skal.

Dog kan det være vanskeligt på egen hånd at vurdere, om du skal give dig i kast med renovering af trappen, eller om du skal købe en ny. I bund og grund er det først og fremmest sikkerheden, der er afgørende her, mens selve æstetikken kommer i anden række. Alligevel kan de to punkter dog godt hænge sammen.

En ny trappe kan hæve æstetikken i hjemmet

Hvis du har en gammel trappe, som du ikke længere mener er sikker, så kan det være, at det er en god idé at få den udskiftet – også selvom du måske kunne renovere den. Det kan eksempelvis være, at den gamle trappe har set bedre dage, både når det kommer til design og sikkerhed. Her kan det være praktisk at få installeret en helt ny trappe.

Du kan finde et overblik over forskellige trapper her, som du kan lade dig inspirere af. Det er ofte en god idé at få installeret en ny trappe i boligen, hvis den gamle ikke kan længere, og den samtidig ikke bidrager med noget æstetik til hjemmet. Hvis du er tilfreds med udseendet på din nuværende trappe, kan det dog godt betale sig at renovere den.

Prisen kan være en afgørende faktor

Det kan samtidig være en afgørende faktor, om prisen for en ny trappe er så høj, at det rent økonomisk bedre kan svare sig at vælge at få renoveret den gamle trappe. Det bør dog udelukkende være en mulighed, hvis du er tilfreds med udseendet, eller hvis den nuværende trappe udgør en sikkerhedsrisiko i hjemmet.

Du bør dog være opmærksom på, at du ikke selv bør give dig i kast med at renovere trappen, medmindre du ved, hvordan man gør. En trappe, som ikke fungerer korrekt, kan udgøre en alvorlig risiko i hjemmet, og både du selv og de andre beboere – eller gæster i hjemmet – kan risikere at komme slemt til skade, hvis trappen er i stykker.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!